Pages

Premium Beautiful by Mamadarwisy

Premium Beautiful by Mamadarwisy

Wednesday, December 4, 2013

To be the best, learn from the best .. Hanis Haizi

"Siapa pun kita di masa lalu, apa pun latar belakang kita sebelum ni tak penting, yang penting apa yang kita mahu jadi di masa hadapan.. "

Ambil masa sejenak, renungkan dan bayangkan apa yang kita impikan dimasa 2 tahun akan datang..
Adakah masih lakukan rutin yang sama seperti hari ini, atau menjadi seorang usahawan, anak, ibu, isteri yang berjaya.. 

seperti CDM Hanis Haizi mungkin? 

Pilihan itu ditangan kita.. ;)

Untuk entry kali ni, Niza nak kongsikan sedikit info mengenai GLAM founder kita, siapa lagi kalau bukan CDM Hanis Haizi. 


CDM Hanis Haizi back in 2008.

Kita soroti bersama kisah kejayaan beliau...
Telah hampir 5 tahun (2009 - 2013) beliau berada di persada industri ini,CDM Hanis Haizi telah melahirkan ramai pewaris berpangkat tertinggi (CDM) bersama-sama beliau. 

Ketika awal-awal berbisnes


Bersama sebahagian usahawan muda Glampreneur.

 
CDM Hanis dan CDM Mai - orang kuat GLAM

Bersama suami, mereka berdua menubuhkan GLAM - Green Leaders Academy Malaysia iaitu pusat latihan untuk para usahawan muda yang diberikan secara percuma dan kini telah melebarkan sayapnya sehingga pelusuk negara.
Bayangkan, pada usia yang masih muda iaitu 29 tahun, kejayaan demi kejayaan telah beliau perolehi dalam membantu dan membimbing usahawan muda dengan cara kerja yang efisien dan profesional.

So, sedikit info ni niza boleh share dan ia diambil dari temubual CDM Hanis dengan wartawan dari majalan Harmoni... ;) Beliau merupakan pemegang Ijazah Kejuruteraan Awam, Uniten. 
Berkahwin pada usia yang muda, namun tidak bekerja selepas menamatkan pengajian.

Asalnya, beliau cuma memandu kereta proton wira, tetapi hasil berbisnes online, beliau mampu memandu BMW mewah dalam masa kurang setahun.
Awal 2009 , beliau mendapat tentangan kerana memilih  bisnes 'MLM' , tetapi berkat kesungguhan, dalam masa 4 bulan, income beliau mencecah RM10,000 sebulan. 

Yakin dengan Hai-O antaranya kerana syarikat ini stabil dan tersenarai dalam bursa saham Kuala Lumpur.
Pada penghujung 2009 - pendapatan beliau mencecah RM30,000 sebulan dan memiliki sebuah BMW 3 series atas usahanya sendiri. 
Mencapai pangkat tertinggi (Crown Diamond Manager) dengan jumlah sales 2 juta pada tahun 2010.
Dengan hanya menggunakan teknologi, dalam tempoh yang singkat income beliau melonjak ke RM150,000 sebulan.


  Buat bisnes untuk memenuhi minat - mengumpul koleksi kasut, tas tangan berjenama mewah, melancong seluruh dunia dan kini memiliki 2 biji kereta mewah. (Dengan hanya menjual Premium Beautiful).


  Beliau sangat yakin dengan Premium Beautiful kerana ianya tahan lama, produk superbrand  dan didatangkan dengan waranti seumur hidup.
  Atas sambutan yang menggalakkan daripada usahawan-usahawan muda yang ingin bersama-sama untuk memulakan perniagaan, beliau telah menubuhkan GLAM pada tahun 2012 dan kini telah melebarkan empayar sehingga ke UK, Qatar, Jakarta, Singapura, Australia, Abu Dhabi, Brunei .
  Yang menariknya, di Glam ramai usahawan datangnya dari pelbagai latar belakang samada lepasan Universiti dan juga latar belakang profesional (Jurutera/peguam/guru/pegawai eksekutif dll) kerana mereka tertarik dengan cara kerja online Glam.
  Glam menarik ramai golongan muda untuk mengasah bakat kepimpinan dalam bidang perniagaan.


  Moga kejayaan CDM Hanis Haizi menjadi inspirasi dan dorongan untuk kita semua berusaha bersungguh-sungguh, gunakan usia muda sebaiknya untuk menjadi usahawan berjaya seperti beliau. 


  Pintu rezeki ada dimana-mana. Apa yang perlu, Kita bukakan hati dan minda ke atas setiap peluang yang ada di depan mata. 

  Proud to be Glampreneur !! 

  Info lagi mengenai Glam boleh contact niza k ;)
  Lets be part of GLAM Team.

  sms/call 012.2969042
  whatsapp 017.217.0783

  No comments:

  Post a Comment