Premium Beautiful by Mamadarwisy

Premium Beautiful by Mamadarwisy

Monday, December 16, 2013

Dejavu di kinabalu OST

Lirik lagu Butterfly .....



Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu

Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi

Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh

Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan

Mendekatimu
Namun ku tunggu






P/s ; Baru berkesempatan tengok citer ni... itu pun ulangan kat tv9, 11am ....... 

Sunday, December 15, 2013

Premium Beautiful - Last month cash rebate !!!

Premium Beautiful - 
Last month (Dec 2013) to get cash rebate up to RM150.00 / full set.



*Long Bra + Waist Nipper + Long Girdle*
Save up to RM500

*****

Sedikit Testimoni hasil dari pemakaian Premium Beautiful Corset ;)









Friday, December 13, 2013

Buat extra income


Daaaahhh nak habis tahun 2013 ...
agak-agak nak buat pembaharuan tak dalam kehidupan ....
Kita mulakan dengan upgrade ekonomi diri sendiri... 

Niza boleh suggest ... 
apakata kita belajar berniaga dulu sikit-sikit untuk tambah pendapatan. 
Berniaga - pilih online bisnes dulu so tak payah ganggu masa bekerja di opis.
Masa pun fleksibel. 

Bila dah ada extra income, boleh la kita upgrade kehidupan serba sedikit yer tak?
Mula dulu dengan saving RM100 sebulan.

Kemudian, along the way kita berniaga... 
boleh tanam impian nak besarkan rumah,
bercuti dengan family, beli designer handbag atau apa-apa lagi.
Semua menggunakan duit 'berniaga' ;)

Bagi yang baru nak bermula belajar berniaga, part time.. full time.
Boleh pilih untuk bersama Niza dibawah bisnes online GLAM.
Tak perlu setup kedai, hire pekerja dan sebagainya.

Guna social media, guna smartfon / tab je ...
Boleh dapat income comel-comel 3-4 angka sebulan ;)


Nak tahu lebih lanjut, Jom kita wassap-wassap..
017.217.0783


Wednesday, December 11, 2013

Motivasi diri by Mamadarwisy

Sejak dua menjak Niza aktif berniaga online, kata-kata motivasi dah ibarat macam makanan ruji dengan diri Niza ni.... kalau dalam satu hari mood tak berapa nak okay ke... apa lagi yang Niza cari kalau bukan ayat motivasi... Buat muhasabah diri kot-nye .. ;)

Untuk kali ni, Niza share sikit petikan ayat yang Niza setuju dan suka sangat-sangat untuk dikongsikan dengan semua. Mana tahu, u olls pun suka yer tak?


DARE TO DREAM, DARE TO MAKE IT HAPPEN
This is your life. Dont let your life being control by other people or living in other people's dream. 

Orang berjaya dan hebat adalah orang yang punya keberanian.... 

So, DREAM BIG untuk masa depan kita sendiri.... Siapa pun kita hari ini, kita adalah orang paling BERHAK menentukan masa depan kita sendiri ... ;)

Jom jadi usahawan berjaya !!



PREMIUM BEAUTIFUL PROMOSI 2014 - CASH REBATE RM150 !!!

Bila berazam tahun baru .. 2014

Assalam all,

Tahun baru hampir menjelma.... pejam celik ..pejam celik... eh, 2013 hampir melabuhkan tirai...dan dah nak ke penghujung tahun rupanya...


Bila bercerita pasal tahun baru, sudah tentu berkait rapat dengan azam-azam yang sering kita ucapkan ..

Biasalah... tahun baru... semangat masih membara.
Macam-macam yang kita nak capai...

Nak capai itu lah..Nak capai ini lah..
Kenapa mesti tahun baru, niza pun tak tahu.. 
padahal boleh jer berazam baru setiap kali tibanya bulan yang baru..

hehehe.....

Namun, bila bercerita pasal azam...
apakah azam kita tahun lalu sudah tercapai?
Atau sebaliknya...
Renung-renungkan......

;)

Walau apa pun, dalam berazam.. 
Kita kena beristiqamah..
Dah berazam, mesti berusaha bersungguh-sungguh dalam mencapai impian kita tu. 

Satu tips mudah untuk kita mudah melaksanakan azam kita ialah dengan menggunakan perancangan yang teliti. 'Breakdown plan'.

Rancang mengikut bulan.

Dari 3 bulan pertama apa yang kita ingin capai. 
Januari-Febuari-March

Seterusnya 6 bulan..
April-May-June

 9 bulan..sehinggalah cukup setahun.
Bila kerja dipecahkan ke bahagian yang kecil, 
InsyaAllah ia lebih mudah untuk dilaksanakan. ;)

Okay ;)

Selamat berazam semua. 
Jangan hangat-hangat tahi ayam untuk laksanakan azam anda sudah la ;)

******


Jom sertai Niza dan rakan-rakan usahawan lain.
Berniaga Online untuk tambah sumber pendapatan.

Berniaga itu kan sunnah ;)

More info,
Boleh search hashtag #glampreneur dan #dynamicleadersgroup 

Wednesday, December 4, 2013

To be the best, learn from the best .. Hanis Haizi

"Siapa pun kita di masa lalu, apa pun latar belakang kita sebelum ni tak penting, yang penting apa yang kita mahu jadi di masa hadapan.. "

Ambil masa sejenak, renungkan dan bayangkan apa yang kita impikan dimasa 2 tahun akan datang..
Adakah masih lakukan rutin yang sama seperti hari ini, atau menjadi seorang usahawan, anak, ibu, isteri yang berjaya.. 

seperti CDM Hanis Haizi mungkin? 

Pilihan itu ditangan kita.. ;)





Untuk entry kali ni, Niza nak kongsikan sedikit info mengenai GLAM founder kita, siapa lagi kalau bukan CDM Hanis Haizi. 


CDM Hanis Haizi back in 2008.

Kita soroti bersama kisah kejayaan beliau...
Telah hampir 5 tahun (2009 - 2013) beliau berada di persada industri ini,CDM Hanis Haizi telah melahirkan ramai pewaris berpangkat tertinggi (CDM) bersama-sama beliau. 

Ketika awal-awal berbisnes


Bersama sebahagian usahawan muda Glampreneur.

 
CDM Hanis dan CDM Mai - orang kuat GLAM

Bersama suami, mereka berdua menubuhkan GLAM - Green Leaders Academy Malaysia iaitu pusat latihan untuk para usahawan muda yang diberikan secara percuma dan kini telah melebarkan sayapnya sehingga pelusuk negara.
Bayangkan, pada usia yang masih muda iaitu 29 tahun, kejayaan demi kejayaan telah beliau perolehi dalam membantu dan membimbing usahawan muda dengan cara kerja yang efisien dan profesional.

So, sedikit info ni niza boleh share dan ia diambil dari temubual CDM Hanis dengan wartawan dari majalan Harmoni... ;) 



Beliau merupakan pemegang Ijazah Kejuruteraan Awam, Uniten. 
Berkahwin pada usia yang muda, namun tidak bekerja selepas menamatkan pengajian.

Asalnya, beliau cuma memandu kereta proton wira, tetapi hasil berbisnes online, beliau mampu memandu BMW mewah dalam masa kurang setahun.
Awal 2009 , beliau mendapat tentangan kerana memilih  bisnes 'MLM' , tetapi berkat kesungguhan, dalam masa 4 bulan, income beliau mencecah RM10,000 sebulan. 

Yakin dengan Hai-O antaranya kerana syarikat ini stabil dan tersenarai dalam bursa saham Kuala Lumpur.
Pada penghujung 2009 - pendapatan beliau mencecah RM30,000 sebulan dan memiliki sebuah BMW 3 series atas usahanya sendiri. 
Mencapai pangkat tertinggi (Crown Diamond Manager) dengan jumlah sales 2 juta pada tahun 2010.
Dengan hanya menggunakan teknologi, dalam tempoh yang singkat income beliau melonjak ke RM150,000 sebulan.


    Buat bisnes untuk memenuhi minat - mengumpul koleksi kasut, tas tangan berjenama mewah, melancong seluruh dunia dan kini memiliki 2 biji kereta mewah. (Dengan hanya menjual Premium Beautiful).


    Beliau sangat yakin dengan Premium Beautiful kerana ianya tahan lama, produk superbrand  dan didatangkan dengan waranti seumur hidup.
    Atas sambutan yang menggalakkan daripada usahawan-usahawan muda yang ingin bersama-sama untuk memulakan perniagaan, beliau telah menubuhkan GLAM pada tahun 2012 dan kini telah melebarkan empayar sehingga ke UK, Qatar, Jakarta, Singapura, Australia, Abu Dhabi, Brunei .












    Yang menariknya, di Glam ramai usahawan datangnya dari pelbagai latar belakang samada lepasan Universiti dan juga latar belakang profesional (Jurutera/peguam/guru/pegawai eksekutif dll) kerana mereka tertarik dengan cara kerja online Glam.
    Glam menarik ramai golongan muda untuk mengasah bakat kepimpinan dalam bidang perniagaan.






    Moga kejayaan CDM Hanis Haizi menjadi inspirasi dan dorongan untuk kita semua berusaha bersungguh-sungguh, gunakan usia muda sebaiknya untuk menjadi usahawan berjaya seperti beliau. 


    Pintu rezeki ada dimana-mana. Apa yang perlu, Kita bukakan hati dan minda ke atas setiap peluang yang ada di depan mata. 

    Proud to be Glampreneur !! 

    Info lagi mengenai Glam boleh contact niza k ;)
    Lets be part of GLAM Team.

    sms/call 012.2969042
    whatsapp 017.217.0783

    Wednesday, November 20, 2013

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    Premium Beautiful Elegance 
    by Azniza Arshad

    Buat julung kalinya, syarikat telah menginovasikan korset Premium Beautiful daripada rekabentuk yang klasik kepada wajah baru yang lebih Elegance ! 

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    - Body shaping lingerie -
    *Lebih menawan dengan kontur badan yang memukau.
    * Keselesaan dan kebolehubahan penuh dengan fabrik yang meregang 360'.
    *Fabrik yang sangat bermutu tinggi membenarkan peredaran udara yang baik dan mengurangkan kepanasan.
    * Selamat secara ergonomik di mana rekaan yang anggun dan inovatif dengan sinaran infra-merah menggalakkan peredaran darah.

    **********



    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    Premium Beautiful Elegance by Azniza Arshad

    My body My Treasure
    Premium Beautiful direka secara unik untuk menyerlahkan keanggunan dalam setiap diri wanita. Koleksi rangkaian Premium Beautiful merealisasikan impian setiap wanita untuk memiliki bentuk badan idaman.

    My body My Health
    Fabrik berkualiti tinggi Premium Beautiful yang mengandungi sinaran infra merah jauh (fir) membantu peredaran darah yang baik, meningkatkan kadar metabolisme dan membantu melangsingkan tubuh. 

    My body My Confidence
    Premium Beautiful membantu untuk memiliki bentuk tubuh memukau tanpa perlu mengambil pil pelangsing, uabt-uabatan, pembedahan, senaman yang instensif dan terapi yang mahal.


    Fungsi :
    Membetulkan kedudukan lemak yang tidak sesuai lantas mendapatkan 
    lemak yang betul.

    Hasil :
    Mengekalkan kontur badan secara lebih selesa dan fleksibel. 
    Memberikan bentuk badan idaman secara beransur-ansur.

    Tempoh pemakaian :
    Miengekalkan hasil yang diingini selepas 7 bulan pemakaian berterusan kecuali pada waktu tidur.

    Harga
    Sekitar RM 2,500 sehingga RM 3,000
    *Harga yang tepat bergantung pada saiz badan seseorang*


    My personal opinion,

    Premium Beautiful Elegance ni lebih sexyfabrik nya lebih lembut berbanding previous version - classic dan of course lebih Elegance.



    ************************************************


    Loves,

    Azniza Arshad
    sms / call 012.2969042
    Whatsapp 017.217.0783

    Saturday, August 31, 2013

    Salam dari Mamadarwisy !!!

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua !!!

    Haaa, Bagi yang dah biasa dengan blog "Mamadarwisy.blogspot.com" ni mesti terkejut lar kenapa tiba-tiba blOg niza ni berubah rupa.. Hehehe... 

    Kosong..kosong...koooosoonggg...

    Ok, Jangan saspen-saspen yer..

    Ok. Buat pengetahuan semua, 
    Sebenarnya...

     Niza dah re-route blog 
    Mamadarwisy ke nama Blog yang baru iaitu :


    Ok..Jemput ke sana yeaahh...


    Love,
    Azniza Arshad
    (mamadarwisy)

    There was an error in this gadget